Et køkken der inspirerer til at lave mad

Appetizer m. skinke, mascarpone og agurk

Den her opskrift ved jeg faktisk ikke helt, hvor jeg har fra. Jeg ved, at grundelementerne til den stammer fra en eller anden italiensk kogebog eller folder fra supermarkedet om italienske retter. Mere husker jeg ikke – og hvad der præcis er rørt i mascarponen er derfor også ud fra hvad jeg lige erindrer, og hvad jeg så havde i køkkenet og smage til med.

Skinken og agurken smager godt sammen – det ved de fleste vist fra frokostbordet – men med det cremede indre med smag af italienske urter, så bliver det ekstra lækkert.

De små fine pinde fungerer godt som appetizer eller en del af et tapasbord. Gerne med lidt godt og rustikt brød til.

Skinken skal være kogt og af en god kvalitet. Gå efter noget der hedder prosciutto. Jeg kan godt lide den fra princip, hvor der af hver skive er til fire små ruller.

 

Appetizer m. skinke, mascarpone og agurk (16 stk.)

Tid: 15 min.

 

Ingredienser:

180g mascarpone

1 agurk

4 store skiver kogt skinke af god kvalitet

Et bundt frisk oregano (snittes groft)

1 tsk tørret oregano

1 tsk revet øko-citronskal

Salt og peber efter smag

Tandstikker

 

Sådan gør du:

I en skål røres mascarpone med citronskal, frisk og tørret og oregano og smages til med salt og peber.

Hvert stykke skinke skæres i fire lange strimler af 4-5 cm bredde.

Skyl agurken og skær den over i to. Riv helt tynde skiver af den på langs på et skarpt mandolinjern. Halver hver skive på langs.

Kom en smule mascarponecreme forenden af et skinkestykke og rul det sammen, så cremen svøbes i skinken. Rul en skive agurk om og fæstn det sammen med tandstikker.

Tip! På mit billede er to af dem med kylling. Sådan kan de også laves og altså serveres for folk, der ikke er til svinekød.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et køkken der inspirerer til at lave mad